Mocirlă vs. paradis

Oricât de clișeic ar suna, o să încep așa: vine o vreme când simți că nu mai rezonezi cu lucrurile care cândva ți se păreau firești, care făceau, oarecum, parte din tine sau chiar mai mult, care te completau și te făceau să te simți în siguranță. Bine. Împlinit. Aș fi tentată să spun că se numește schimbare, dar adevărul (pe de-o parte trist, pe de alta eliberator) e că se numește evoluție. E ceea ce simți atunci când ai depășit un nivel, două, zece, iar lucrurile la care obișnuiai să te raportezi au rămas blocate la un nivel inferior.

În primă fază, încerci să vezi dacă poți salva situația cumva. Dacă e vorba de o persoană pe care o prețuiești în virtutea amintirilor, a unui trecut care încă se comportă ca un liant, vei încerca să o ajuți să-și depășească blocajul. Te vei comporta ca un prieten săritor care încearcă să-și scoată camaradul din mocirla în care s-a împotmolit, pentru că încă te gândești la drumul pe care l-ați avea de parcurs împreună. Nu te oprești la o încercare, chiar dacă eșuezi. Încerci iar și iar. Și iar. Poate metodele tale nu sunt bune, poate e cazul să te schimbi tu puțin, așa că treci pe malul celălalt, încerci să vezi dacă din altă poziție ai mai multe șanse. Nimic. Mai tragi o dată, de două ori, până când, într-un final, îți dai seama că nu toți vor să iasă din mocirlă, sau că… mocirla nu e atât de rea pentru toți. De ce să vrei să schimbi perspectiva cuiva asupra mocirlei, atâta timp cât statul în ea îl face să se simtă bine? La urma urmei, până și aici viziunea poate fi subiectivă: o mocirlă fără margini poate fi un paradis personal.

2 gânduri despre “Mocirlă vs. paradis

  1. Uau ! Tocmai am dat de articolul tau si mi-a placut, sincer. Un lucru tare ? Am scris aseara un articol despre graba in viata si acum citind articolul tau, m-a facut sa realizez faptul ca se potriveste perfect cu al meu, ca o completare. Iti las un link sunt curios daca ai aceasi parere: http://bit.ly/2Gtdaly

    Apreciază

Comentează

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s