O altă postare dintr-o mie, despre după iubire

Nu știu aproape nimic despre iubire, dar știu totul despre ce lasă în urmă. Pentru că am obiceiul de a deforma trecutul, de a răsturna zilele și a adapta bucuria momentelor după bunul meu chef. Poate că nu mai vreau să îmi amintesc lucrurile așa cum fost sau poate că nu mai pot.

Inevitabil e, totuși, să ștergi senzațiile, să le dai afară din colțul pe care l-au ocupat undeva, în tine. Oricât de mult ți-ai dori să nu mai să ai acces involuntar la ele, te lovesc și îți reamintesc că ai un trecut. Că ești legat chiar și de lucrurile care ți-au devenit străine. Legătura e directă și clară: tot ce ai trăit rămâne trăit.

Iubirea e vie, te roade, te stoarce de tot ce ai mai bun, iar apoi pleacă. Tu rămâi. După un timp, te întrebi dacă vei mai fi în stare să faci asta din nou, ca și cum o faci pentru că vrei, când vrei. Ea ți-a rupt sufletul sau poate tu l-ai rupt pe al ei. E și asta o naivitate, să crezi că ea il poate  rupe singura, că iubirea ta te-a părăsit cu o nesimțire cruntă. După tot ce ai făcut pentru ea, după tot ce ai investit, după toate nopțile alea pline de întrebări idioate care începeau cu „de ce?”, te-a lăsat în fund, să plângi. Ar fi prea simplu dacă am putea da vina doar pe ce am iubit pentru  ce rămâne din noi după ce suntem părăsiți.

Ce rămâne? Un om trist. Dar oamenii nu pot să fie triști pentru totdeauna. Tristețea vine și pleacă, se calmează cu ce crezi că e uitare, iar uitarea se face tot mai comodă. Nu te face însă să nu mai știi cum ai fost și ce ai simțit și nici nu îți ascunde disprețul și dezamăgirea. Poți spune, deci, că ai uitat? Cred că doar îți sunt vindecate dependența și dorul. Apoi începi să îți pui întrebărea care ți-ar fi fost mai utilă cu ceva timp în urmă: nu cumva mi-am rupt sufletul de unul singur?

Și nu mai contează. Oricum o să iubești din nou, chiar dacă o să ții un ochi deschis în somn, ca să fi sigur că nu îți mai rupi tu sufletul.

Poate, totuși, contează.

Comentează

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s