Admirația – primul impuls în a imita pe cineva

Scrie un text argumentativ de 150-300 de cuvinte (15-30 de rânduri) despre admirație, ca prim impuls în a imita pe cineva.

Pe parcursul vieții, întâlnim numeroși oameni, oameni diferiți atât prin aspect (condiție naturală), cât și  prin caracter, viziune, ocupație, interese, aspirații, comportament (lucrurile care disting cu adevărat o persoană de alta). Cunoaștem emapatia, dar și antipatia, însă sentimentul care ne trezește cu adevărat interesul este admirația.

Din punctul meu de vedere, admirația este primul impuls în a imita pe cineva deoarece tindem să preluăm gesturile, acțiunile și opiniile care ne încântă, pe care le considerăm interesante la o persoană, la un moment dat. Fără să realizăm, suntem suma dintre materialul propriu, genetic, și trăsăturile împrumutate de la oamenii pe care îi admirăm.

În primul rând, admirația se poate naște încă de la prima impresie, sau se poate dezvolta în timp ce cunoaștem o persoană dar cert e că un om pe care îl admirăm devine automat un om de care suntem interesați, pe care vrem să îl cunoaștem mai bine și, inconștient, pe care îl imităm. Imităm expresii verbale, faciale, gesturi, ne suprindem având perspective diferite asupra anumitor locuri, lucruri, subiecte, persoane și ne dăm seama că în comportamentul și în atitudinea noastră se regăsesc trăsături împărtășite cu cei cunoscuți.

În al doilea rând, admirația este unul din cele mai sincere sentimente și implică înclinația unei persoane spre progres și capacitatea de a realiza că omul este o ființă destinată evoluției. În caz contrar, nu am putea admira calitățile unei persoane, ci le-am privi cu răutate, lăsându-ne pradă competiției și comparației, negativismului și căutând surse de inspirație nepotrivite. Admirația este primul impuls în a imita pe cineva, dar ideal ar fi să obținem acest impuls din sursele care ne fac să ne dorim să fim mai buni.

În concluzie, admirația determină preluarea anumitor trăsături de la oamenii care ne plac, care ne inspiră prin atitudine, prin gândire și prin comportament, fiind primul impuls în a imita pe cineva și ajutându-ne să ne conturăm propriile firi.

*Trebuie să menționez că acesta e doar un model. Puteam să îl fac în mai multe moduri, să mă axez doar pe unul din principiile enumerate sau să mai adaug multe altele. Având în vedere limitele de spațiu – de 150-300 cuvinte, la care se mai pot adăuga încă 100, maxim – e dificil să cuprindem toate noțiunile care ne vin în minte. De-asta eu, personal, îmi „schițez” pe o foaie câteva cuvinte  în jurul cărora dezvolt textul. O idee bună, zic eu, în cazul subiectelor de acest gen 🙂

**Cuvintele ingroșate reprezintă conectorii logici, care sunt foarte importanți, în funcție de etapele argumentării.

*** „Admirația este un vin generos pentru spiritele nobile”(Auguste Rodin)

3 gânduri despre „Admirația – primul impuls în a imita pe cineva

Comentează

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s