Nu-s rezoluții, sunt noutăți

Am citit de curând un articol, pe blogul Anei, în care spunea că nu își setează obiective pentru anul 2015. Ei bine, tocmai din cauza asta cred că va realiza foarte multe din lucrurile pe care și le dorește – pentru că a fost sinceră cu ea și acum e liberă să atingă obiectivele fără să fie presată de ele și fără să și le limiteze în vreun mod.

Același lucru l-am făcut și eu, cu excepția unor lucruri care trebuie să se întâmple oricum, indiferent că se întoarce pământul cu susu-n jos ( bac-ul și admiterea luate cu bine). Nu mi-am mai propus să fiu altă persoană. Să iubesc oamenii, natura, locurile etc mai mult. Vreau să fiu eu și să mă simt bine. În sensul că dimineața să nu îmi ia mai mult de o oră până îmi revin dim somnolență și seara să fiu satisfăcută de modul cum a decurs ziua. Să fiu mulțumită de mine.

Ce e mai important? Să fii mulțumit de tine, făcând pași când mai mici, când mai mari, sau să încerci să fii mulțumit dintr-o dată, ca și cum ai vrea sa te reinventezi peste noapte? De fapt nimeni nu se reinventează peste noapte. E un basm spus frumos și vândut și mai frumos oamenilor care își doresc să scape cu totul de ceea ce sunt și să cumpere alți ei. Cum ai concentra într-o propoziție toate rezoluțiile pentru noul an? În „Vreau (cu disperare) să fiu mulțumit de mine.”

Toate cărțile pe care îți propui să le citești. Toate locurile pe care îți propui să le vezi. Tot timpul pe care vrei să ți-l dedici oamenilor pe care îi iubești. Zahărul și prăjelile și sucurile și toate cele la care vrei să renunți.Mersul la sală. Schimbările de look. Pe 31 ianuarie îți jurai că de pe 1, ba nu, de pe 2-3, începi să fii altfel – să vezi lumea diferit și să renunți la tot ce-i nasol, defect și nedemn la tine. Nu știu când pisici o să citești asta, dar dacă e 31 august și nu simți nimic schimbat la tine, nu simți pentru că ai cerut prea mult de la tine și da,există „Prea Mult”.

Prea Mult e atunci când îți dorești din tot sufletul să faci schimbări și te agăți de-o zi de sfârșit de an, în care îți scrii într-un carnețel obiectivele (obiective peste care daca te uiți de maxim două ori în anul ce vine e bine) și începi să ai așteptări înalte de la tine. Normal că te dezamăgești și renunți la toate. Nu la unul din ele, nu la două, la toate.

Schimbările ar fi mult mai frumoase și cu adevărat realizabile dacă nu ne-am mai vedea ca fiind obiecte stricate și care necesită reparare ci ca fiind oameni care au nevoie să se dezvolte și să primească mai multă iubire de la ei înșiși.

Dacă pentru ziua de azi, nu cea de mâine, nu pentru anul care vine, ne-am propune să schimbăm ceva. Să dăm atenție unui lucru  pe care, în general, îl ignorăm. Să sunăm pe cineva la care ne gândim des și care nu știe asta. Să ne controlăm nervii într-o situație care ni freacă pe toate părțile de obicei. Să urcăm afurisitele alea de scări. Să facem schimbări mici, prin schimbări de obiceiuri mici. În timp, vine nevoia de mai mult.

344d582257c1ff903f85a2e2719da792

4 gânduri despre „Nu-s rezoluții, sunt noutăți

 1. „În sensul că dimineața să nu îmi ia mai mult de o oră până îmi revin dim somnolență și seara să fiu satisfăcută de modul cum a decurs ziua.” – ce-mi place cum suna asta!
  Perfect de acord cu ce ai zis tu. Pot sa spun ca deja colectionez hartiute pe care imi notam constiincioasa rezolutiile pt noul am. Bineinteles ca nu indeplineam nici 1/2 din ce scriam pe acolo.Eu mi-am propus o chestie pt 2015 – sa fiu matinala. Stiu ca dau mai bine randament dimineata si diminetile ma fac mereu fericita, dar nu stiu cum fac ca nu reusesc aproape niciodata sa ma trezesc pe cat de devreme pe cat as vrea. SImt eu ca daca reusesc asta, restul lucrurilor pe care mi le propun decurg de la sine. :))

  Apreciază

 2. Nu am reușit să înțeleg scopul rezoluțiilor de nou an. În capul meu nu au niciun sens. M-am apucat și eu să scriu odată o listă, dar mai degrabă ca un reminder că eu uit și că trebuie să beau apă.

  Anyway, ai punctat foarte frumos unele lucruri în articol. A fost o lectură plăcută și într-o anumită măsură, un argument foarte bun.

  Apreciază

  1. Ma bucur ca a fost o lectura placuta pentru tine si sper sa mai treci pe aici 🙂

   Despre rezolutii…sa ajungem cu multe realizari (planuite si neplanuite) la sfarsit de an si e perfect!

   Apreciază

Comentează

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s