Bărbați la cumpărături

Azi am fost la cumpărături. Cam pe ultima sută de metri, așa cum fac oamenii care nu încep pregătirile cu două săptămâni înainte de sărbătoare, chit că acum în orice supermarket se fac cozi interminabile. Ieri am învățat arta „cozonăcitului” și…cred (am zis cred!) că încep să dobândesc câte ceva din calitățile unei fete de casă.

Dar să revin la cumpărături. Îmi place să studiez reacțiile oamenilor (nu că ar fi un lucru nou) și azi mi-a atras atenția nepriceperea bărbaților din magazin. Eram la raionul de lactate, căutând o frișcă la 500 ml și care să nu coste cât una la 1 litru.Iau o Hulala de pe raft și îl aud pe un nene mai în vârstă de alături : „Domnișoară, nu te supăra, care e frișca de aici?”. I-am zis că e una  Hulala și mai e și Creme Patisserie. Că una e mai ieftină dar amândouă sunt bune. Se uită puțin nedumerit și întreabă „Da` care e mai bună?”,„Hulala!”. A pus și el una în coș.

Alt nene  vorbea la telefon cu soția. Mi-am dat seama de asta pentru că îi tot zicea pisicos ”Dar nu știu mă, mami, mă…nu știu de care vrei să iau.” Mă gândeam în sinea mea că cine știe ce bazaconie ar trebui să cumpere de nu găsește deloc. La un moment dat îl aud spre telefon „Stai că e o fată aici și-o întreb pe ea. Donșoară, unde găsesc Mascarțone, Mascarpone, brâznă de-aia?”. M-am uitat de Mascarpone (ah, deci eu și mama nu suntem singurele care facem Tiramisu!) și nu am găsit, deci nu mai era.

Tot la lactate mai era un grup de 3 domni care analiza laptele ZuZu.

Acum…întrebarea e… de ce femeile își trimit bărbații la cumpărături, în contextul în care frișca, brânza nu-știu-de-care, și laptele semidegresat sunt noțiuni abstracte, care necesită pregătire în bucătărie pentru domni ? Înțeleg că nu e timp, că sunt sarmale, salate și fripturi de pregătit, dar e chiiiinuitor pentru un bărbat să cumpere tot felul de chestii de care doar a auzit. Mai frumos e mersul la cumpărături împreună, cu listă și creion de bifat pe ea :-), nu?

8 gânduri despre „Bărbați la cumpărături

  1. Am tras o portie buna de ras. :))

    Cumparaturile prefer sa le fac seara in weekend sau in zile cand stiu ca e aglomerat in hypermarket/supermarket cum s-or numi. Stiu ca voi gasi tot tipul de oameni.

    Si da, cine e atent la oameni atunci cand isi fac cumparaturile, se vor amuza copios. Cred ca asta e defapt farmecul cumparaturilor. M-am intrebat si eu la un moment dat, de ce si-ar trimite femeia, barbatul sa faca cumparaturile, daca el nu stie ce fel de lapte sa ia si n-am gasit un raspuns, dar nici nu vreau sa-l gasesc, pentru ca s-ar pierde farmecul.

    Apreciază

Comentează

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s