Ojele și farmecul anotimpurilor reci

Acest articol a fost scris în cadrul competiției Superblog 2014

Dacă ar exista, țara ojelor ar fi cel mai frumos loc de pe pământ. Împărțită în regiuni mate și sidefate, cu râuri multicolore, munți de sclipici și clădiri cu pereți-mozaic, ar fi un paradis imposibil de părăsit pentru orice femeie. Mi-am permis un colțișor din el în trusa mea de instrumente pentru manichiură și pedichiură, un loc în care am strâns lacuri de unghii de la Farmec, din colecțiile anterioare. Gusturile mele oscilează de la culori pământii la roșu aprins, de la incolor la sclipici roz și se observă chiar și o ojă fosforescentă.

10814091_1534722400144811_962700262_n

Relația mea cu ojele a început treptat, de pe vremea când eram mică și admiram unghiile mamei mele. „Mami, iar ți le-ai făcut roșii.Sunt cele mai frumoase!”. Și chiar le avea superbe: lungi și rotunjite, uneori pătrate, întotdeauna fără cuticule evidențiate, fără urme că ar fi depășit conturul cu pensula. Mi-a povestit, în timp, că deprinsese tehnica manichiurii de la prietenele ei ; se strângeau, în tinerețe,  în camera uneia dintre ele, unde fiecare își  aducea trusa de ustensile și își făceau unghiile reciproc. Aveam vreo 8 ani când am primit cadou o plasă plină cu lacuri de unghii de la una din acele prietene ale ei. Bineînțeles, majoritatea erau folosite, uscate sau pe terminate, dar nu conta. A fost suficient cât să îmi fac de lucru cu ele săptămâni bune, să îmi imaginez că am un salon cosmetică și chiar, la un moment dat, ojele au luat locul păpușilor. Mă jucam cu ele de zor, chit că pătasem covorul și pictasem pereții.

În clasa a 8-a am început să îmi fac unghiile ca la carte, așa încât aplicarea lacului e abia penultimul pas. Ultimul e aplicarea gelului TopCoat 😀 Forfecuța și ustensilele pentru cuticule nu au mai lipsit, am folosit unghiera cât mai rar și, în schimb, mi-am scurtat unghiile folosind pila. Am început să folosesc metode naturale de îngrijire  și diverse tratamente pentru unghii de la Farmec,printre care baza fortifiantă, loțiune cu vitamina b5, spray pentru uscare rapidă. Am fost fascinată de rezultatele obținute – unghii lungi, care nu se exfoliau, cu formă pătrată și simetrică de la un deget la altul. Așa că am început să acord mai multă atenție și ojelor de la Farmec, încercând zeci de nuanțe pe care le îmbinam în o multitudine de modele. Pot spune că manichiura a fost domeniul în care mi-am lăsat imaginația să zburde de-a dreptul: fără tipsuri sau aplicare de gel, sunt mulțumită de unghiile mele în stare naturală și cred că, dacă folosește produsele potrivite, nicio femeie nu ar fi nevoită să apeleze la artificii estetice.

Îmi aleg ojele în funcție de starea de moment. Am zile în care mi le fac negre sau vișinii, pentru că simt că vreau să rămân clasică, să nu ies în evidență. Îmi dau o senzație de bine și mă uit des la mâinile mele. Când aleg nuanțe dark, nu îmi pun inele sau brățări și mă îmbrac în culori terne. Sunt zile în care iubesc roșul aprins, altele în care mă dau în vânt după un roșu stacojiu. Oricum ar fi, roșu îmi dă încredere. Oja fosforescentă despre care am amintit e una din preferatele mele: îmi place să îmi scurtez unghiile și să le dau o formă pătrată atunci când o aplic. E discretă și se asortează cu orice fel de ținută, precum și lacul incolor. Sclipiciul îl folosesc rar și doar pentru modele. Spre exemplu…îmi fac 8 unghii nude și 2 le dau cu sclipici. Același lucru îl fac adăugând și unei manichiuri negre două unghii colorate în albastru sidefat. Am o pasiune pentru acest gen de combinații.

Deci, se înțelege că nu mică mi-a fost bucuria când am auzit că Farmec pune pe piață colecția de toamnă-iarnă și că nerăbdarea mea a întrecut limitele când a făcut cunoștință cu Go Get Them, Girl , Santa’s Here și cu Honey, I’m home! Sunt pur și simplu geniale! Nu e vorba doar de ele ci și de It’s Freezing Out There, Tree’s Rock, Your Highness și Enjoy Your Dark Side. Mă gândeam că trebuie să fie făcute special pentru mine, doar sunt culorile mele preferate. Adică…cât de norocoasă sunt de lacurile Farmec Collection 2014 se mulează perfect pe stările și pe caracterul meu?

Iubesc farmecul anotimpurilor reci.

Comentează

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s