American Dream nu mai e doar un…dream!

Acest articol a fost scris în cadrul competiției Superblog 2014VacanteSpeciale.ro-WorkandTravel

Statele Unite sunt pentru mine ceea ce era California în 1849 pentru imigranți: tărâmul tuturor posibilităților. O viață nouă și diferită, care are echivalentul aurului în oportunități.

Mă declar visătoare născută și crescută cu poftă de New York. De străzi cu aer de aglomerație, de oameni relaxați, diferiți, nonconformiști, de culturi variate, de tot ce înseamnă oportunitate și lume modernă. Vreau să știu cum se mănâncă acolo, cum se merge pe stradă și cum se lucrează. Vreau să văd tot ce se poate vedea și să mă îndrăgostesc de stilul de viață, că de admirat de la distanță îl admir de ani buni.

Acum vreo două luni am observat niște poze din State pe profilul de Facebook al unei cunoștințe. Apoi poze din New York. Le-am luat pe toate la rând și rămâneam cu gura căscată când o vedeam pe tipă pe podul Brooklyn, în Time Square, la centrul Rockefeller, catedrala St. Patrick și în majoritatea locurilor pe care le visez dintotdeauna. Am aflat apoi că se înscrisese în programul Work and Travel, oferit de CND Tourism și că a lucrat toată vara în apropiere de NYC, iar apoi a avut o perioadă la dispoziție pentru plimbări și vizite, plus că și-a strâns ceva bănuți. Nu știu cum a fost la ea când a trebuit să se întoarcă acasă, dar eu sigur nu mi-aș mai fi dorit să vin înapoi 😀

Știu doar că dacă aș ajunge în SUA, într-o vacanță specială, aș alege să lucrez în orașul sufletului meu și m-aș bucura din plin de toate oportunitățile oferite și nu ar fi deloc puține. În primul rând mă provoacă ideea de independență financiară, chiar și pe o perioadă determinată. În România te poți angaja la fast food-uri și la o rulotă cu înghețată pe timpul verii – joburi în care ești suprasolicitat într-un ambient nu prea fain și pentru un salariu jenant -dar în SUA orizonturile se lărgesc semnificativ. Dintre joburile work and travel ( server, recepționer, spălător de vase, cafe worker, ajutor în bucătărie sau la curățenie, vânzător de popcorn/bilete/ etc, casier, hostess și muulte altele ) cel mai mult mă tentează cel de cafe worker. Mă și văd într-o cafenea Starbucks pe Sixth Avenue, servind și oferind informații despre diverse specialități de cafea ( Am I dreaming too much?! ).Totuși, nu mi-aș alege eu jobul ci aș prefera să se ocupe cei de la CND Turism de asta; doar mi-aș exprima cele 3 opțiuni principale de muncă în cadrul unei vacanțe speciale.

Merg pe principiul că tinerețea e făcută pentru explorare. Pentru călătorii și experiențe fel de fel, pentru prietenii noi și frumoase, cu oameni care aduc cu ei diferențe de toate tipurile. Îmi place varietatea și unde e mai în floare decât în NYC? Oamenii sunt lejeri, nu le pasă dacă cineva iese în pijama pe stradă. Nu le pasă pentru că sunt preocupați cu obiectivele zilei, cu jobul la care trebuie să ajungă sau cu activitățile pe care le au în program, sunt mult mai self centred și asta e ok într-o lume care evoluează și are nevoie de oameni încrezători.

Mi-ar plăcea să cunosc oameni care aduc cu ei diferențe de toate tipurile : de religie (sau fără religie), de culoare, de orientare, de naționalitate. Oameni care au pasiuni total diferite de ale mele; nu contează atâta timp cât caracterele rezonează. Oameni care au o poveste sau mai multe, care și-au pus visele la înaintare și au ajuns unde și-au dorit, chit că au plecat din Ecuador și s-au împlinit în New York. Pot avea o meserie oarecare sau pot avea afaceri în curs de dezvoltare – sunt oameni de la care aș putea învăța lucruri noi.

Mi-ar plăcea să explorez. Începe să îmi placă „explorez” foarte mult și sper să nu-l repet prea des. Să merg pe jos. Mult. Pe Broadway și Fifth Avenue, să ajung în Times Square și să îmi fac poze cu panourile publicitare imense și cu oamenii de show de pe stradă în spate. Să scot pozele la Kodak și să le aduc acasă. Sunt un om care iubește arta jucăușă și creativitatea. După ce m-aș sătura de mers pe jos, aș opri un taxi ca în filme și m-aș gândi că la noi în țară nu aș putea face asta niciodată.

Aș merge în KoreaTown, ChinaTown, LittleTokyo.

Aș fi fascinată de fiecare dată pe Brooklyn Bridge.

Aș participa la un spectacol în Radio City Music Hall.

Aș intra în Biblioteca Publică și nu garantez că aș ieși prea curând de acolo.

Empire State Building. Un bilet acolo și am văzut New York-ul din cel mai frumos unghi…

Sunt prea multe lucruri pe care le-aș face, locuri pe care le-aș vizita și persoane pe care mi-ar plăcea să le cunosc. Mai sunt și acele mici detalii la care visez, dar care nu sunt semnificative decât pentru mine. Cum ar fi să dau mâncare porumbeilor într-un colțișor din Central Park. Asta dacă se poate spune că Central Park are vreun colțișor.

În New York simt că pot cunoaște lumea la scară mai mică. Toate culturile și obiceiurile, limbile vorbite și diversitatea umană redau viețile din toate părțile globului. Timp și dorință să ai și în orașul ăsta îți îmbogățești universul din toate punctele de vedere.

O vară la New York, o vacanță specială din ofertele  CND Turism – Vacanțe Speciale mi-ar oferi încredere în mine, în viitor, în visul american pe care să fim sinceri, cu toții îl avem. M-ar face să simt că îmi pot construi o viață în orașul posibilităților și  să îmi dovedesc că limitele chiar pot fi depășite.

Tu cum îți vei împlini visul american?

2 gânduri despre „American Dream nu mai e doar un…dream!

Comentează

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s