MediHelp International – pentru corp și suflet

Acest articol a fost scris în cadrul competiției Superblog 2014

medihelp-your-international-healthcare-passport-1-728-cover-800

Un lucru pe care nu mi l-aș putea ierta niciodată e o bătrânețe în care să trag ponoasele tinereții. Să trec de 50 de ani și să am regrete legate de ce am făcut cu ochii, plămânii, stomacul, inima – toate organele, oasele și psihicul meu. Să ajung la vârsta aia și să mă urăsc pentru o neglijență ce mi-a adus boală și durere, suferința mea și a celor care mă iubesc.

Știu, când suntem tineri suntem inconștienți. Sau preocupați de faptele care ne asigură bunăstarea materială și emoțională (deși într-o mai mică măsură), și nu ne proiectăm în viitor din punct de vedere al sănătății. O durere de oase e obișnuită, o migrenă pe lună e ok, vederea slăbește de la calculator dar…și asta e ok, atâta timp cât nu doare, chiar și stomacul care începe să nu mai dea randament și să înțepe după mese ne pare în regulă pentru că ne bazăm pe principiul vitalității.

La 20 de ani chiar credem că la 30 ne vom îngriji mai bine și că până atunci organismul nostru trage singur. Dar nu e ca și i s-ar fi făcut plinul cu sănătate pe perioadă nedeterminată încă de la naștere. În realitate, fiecare durere are o rădăcină și fiecare stare proastă a psihicului are o ramură comună cu una a corpului, indiferent de vârstă. O asigurare de sănătate nu e doar o asigurare medicală „în caz de ceva”, e și încrederea și curajul de a trata problemele din timp.

Bătrânii nu își mai fac asigurări de sănătate, pentru că se mulțumesc cu cele de la stat, pe baza faptului că au lucrat undeva și pe a gradului de handicap, uneori. Dar e oare suficientă asigurarea de la stat pentru o bătrână cu cancer de col sau pentru un bătrân cu unul de prostată? Pentru o femeie de 65 de ani care are nevoie de transplant? Oamenii în vârstă pun tinerii pe primul plan, pe principiul „Viitorul stă în voi, nu în noi”, dar câti dintre noi nu am da zile pentru zile în plus cu bunicii sau chiar cu părinții noștri? Eu nu cred că pentru ei e suficientă o asigurare de la stat, care nu oferă nici măcar tratamentul medicamentos integral. Mi s-a întâmplat de prea multe ori să o aud pe bunica mea plângându-se de prețurile din farmacii care cresc, de analizele care costă prea mult și de lipsa de medicamente din spitale. Aș vrea să își aleagă ceva mai mult, mai solid, o asigurare care îi oferă maximul de grijă și de respect pentru valoarea vieții ei, așa că am început să îi vorbesc și să îi explic despre un plan asigurare de sănătate privată propus de MediHelp International.

Bunica mea nu călătorește, așa că nu avea sens să optez pentru o asigurare internațională, însă are poliartrită reumatoidă și în ultimii 5 ani boala ei s-a agravat. Are nevoie de tratament de specialitate în condiții optime, de analize periodice și radiografii, plus alte teste făcute anual pentru observarea progresului bolii sau chiar pentru depistarea unui cancer osos. Nu e cale lungă de la o boală a oaselor până la un cancer și, oricât de dur ar suna, atunci când acesta se depistează nimic nu e mai util decât siguranța că ai resurse pentru a lupta împotriva lui. MediHelp oferă 100% acoperire pentru tratamentul de cancer în cadrul asigurărilor de sănătate ( pentru mai multe informații: http://www.medihelp.ro/asigurare-de-sanatate-privata/).

Trecând la tineret, voi vorbi despre mine. A fost un moment în viața mea când am realizat că grija de sine timpurie nu e doar o vorbă ultra-protectoare din partea alor mei ci mai mult, e responsabilitatea de bază a unui om matur. Și m-am considerat întotdeauna, fără modestie, un copil iar apoi un om mult mai matur decât ceilalți . Mai matur și mai visător, pentru că planurile mele se întind dincolo de granițele României, dincolo de ale Europei. Sunt sigură că dacă le-aș putea întinde mai mult, aș face-o. Așa că ce mă oprește să îmi asigur sănătatea la nivel internațional?Ce mă oprește din a mă gândi la călătoriile, excursiile și toate explorările pe care vreau să le fac pe tărâmul Statelor Unite fără teama că un accident minor se poate transforma într-o tragedie din cauza tratamentului prost în spital?

Cred că MediHelp Superior Plan a fost creat special pentru oamenii ca mine, pentru cei care nu vor să rămână pe loc ci își doresc să descopere lumea. Noi avem nevoie de siguranța că oriunde am fi, ni se oferă cele mai bune servicii medicale. În fond, nu contează că alegem să facem autostopul din aventură, că mergem cu rulota sau călătorim ca oamenii normali, cu avionul/mașina personală/autobuzul. Contează ca acolo unde suntem să fim tratați la același nivel de calitate cu locuitorii. MediHelp Superior Plan oferă cea mai mare limită de acoperire de pe piață, de 2,5 milioane de euro pe an, în care sunt incluse numeroase beneficii:

  • acoperire europeană și / sau internațională
  • acces la spitale publice și clinici private în spațiul european și internațional
  • acoperire integrală a cheltuielilor cu spitalizarea, inclusiv a costurilor intervențiilor chirurgicale
  • acoperire în cazul unor boli grave, precum cancerul (intervenții chirurgicale, spitalizare, tratament în ambulatoriu, medicamente)
  • acoperire servicii de transplant de organe și țesuturi
  • evacuare aeriană
  • acoperirea cheltuielilor în ambulatoriu
  • servicii de urgență și asistență 24/7

Practic, planul de asigurare medicala internationala, e conceput așa încât să satisfacă așteptările omului care călătorește sau care nu are un domiciliu stabil în țară.

Personal, îmi place că e gândit în detaliu și că acoperă toate cheltuielile care ar putea apărea în cazul oricărei probleme medicale, din țară sau din străinătate. În plus,se poate beneficia de asistența medicală internațională din cadrul MediHelp Superior Plan în orice clinică sau spital din orice țară, spre deosebire de Cardul European de Sănătate, care ne oferă acces doar la anumite centre.

Ce te poate îndemna mai mult să pleci în afară, să vizitezi o altă țară sau să ai o experiență nouă de lucru, decât siguranța că nu ești singur acolo? Pentru că la asta ne gândim când ezităm. Că vom fi singuri, lipsiți de apărare, predispuși la cine știe ce boală sau accident și nu vom putea fi îngrijiți ca la noi, lângă familie. Dacă nu ne gândim noi, sigur se gândesc părinții, și aș putea da exemplu o rudă apropiată care se panichează mereu că…„Dacă a pățit copilul ceva în Anglia? Dacă, dacă, dacă?”. Sunt întrebări tipice pentru părinții îngrijorați, dar care își în același timp își încurajează copiii să meargă în excursii în alte țări. Un plan de asigurare MediHelp Superior le-ar aduce mai multă liniște sufletească.

Hai să ne proiectăm puțin în viitor. Cei bătrâni să se gândească la cum vor fi peste 5 ani. La starea de spirit și la condiția corpului. La bolile prezente și la cele la care sunt expuși. Preferați asigurarea generală, care vă oferă servicii limitate și de calitate redusă? Nici eu nu cred. Cei tineri, la prezent și la ce își doresc pentru ziua de mâine. Bucurie, aventură, limite depășite, explorare, cunoașterea noului? Nu le poți avea dacă nu te simți în siguranță în străinătate. Iar omul obișnuit, omul de 40 de ani, cu un job solicitant și o familie frumosă…nu își dorește oare o asigurare care să îi facă viața mai ușoară și sănătatea mai prețioasă?

Pentru sănătate nu există măsură sau limită depășită. Tot ce o înalță merită realizat, iar MediHelp International are ca scop grija pentru organism: corp și suflet.

Comentează

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s