Ce nu se compară

Reminder pentru suflet

Hai să îți spun ceva despre frumusețe. Ceva ce știi.

Când ești frumoasă, ești frustrată. Chiar dacă ți se spune că ești frumoasă. Că ești mai frumoasă decât celelalte. Că mergi mai drept, că ai sâni mai mari, că ești mai slabă, că albastrul din ochii tăi e mai aprins, că buzele tale transmit mai mult. Ești atât de frustrată…pentru că îți pasă. Pentru că te raportezi la alta. La altele. Pentru că mereu va fi cineva mai frumos. Pentru că frumusețea e subiectivă.

Pentru că ești frustrată. Oh, te rog, nu mai lua cuvântul ăsta atât de dur. Nu înseamnă că ești o ciudată cu nevoie de psihi, înseamnă că ai nevoie să te iubești mai mult. Poate ai nevoie să ai mai puțină nevoie de validare.

Să fii un pic mai mult tu. Un pic mai originală, un pic mai naturală, un pic mai stăpână. Știi tu, mai stăpână ? E mai greu, nu am zis că e ușor, nici că se întâmplă până mâine. Am zis că ai nevoie. Nu că trebuie. E o diferență mare între ce trebuie și ce ai nevoie.

Ai nevoie să nu te mai compari. Să nu îți mai pierzi personalitatea în umbra caracterului general. Să nu mai vrei să fii ca ele, că ele sunt frumoase, dar nu văd soarele la fel ca tine la apus.

Ele nu îți împart gândurile și visele și nici bărbatul pe care îl iubești. Vezi tu…sunt unele lucruri care nu se împart și care ne fac noi. Unele care nu se lasă uitării, nu se ascund sub măști, unele de care nu te poți dezbrăca ușor.

Ești frustrată și te doare. Ți s-a spus și ceva sângerează. Răni din trecut și jigniri, vorbe dure scăpate din guri iubite și … să îți mai spun de ce nu mai contează?

De toate proiecțiile în trecut, de toate zidurile puse între tine și lume prin comparație?

Sufletul nu se compară. Respectul nu se compară. Încrederea nu se compară. Iubirea de sine…nu se compară.

bd5e56be51df64b0568d9734f353744f

Comentează

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s