Condițiile succesului într-o carieră aleasă

Scrie un text de tip argumentativ de 150-300 de cuvinte (15-30 de rânduri) despre condițiile succesului într-o carieră aleasă.

Se spune că nu succesul este cheia fericirii, ci fericirea este cheia succesului, cum de altfel o mare parte din valorile pe care noi, oamenii, credem că le vom dobândi odată cu reușita supremă sunt de fapt valori pe care ar trebui să le deținem cu mult timp înainte de aceasta.

Consider că succesul este condiționat de un set de valori din care fac parte pasiunea pentru domeniul ales, încrederea în puterea prezentului asupra viitorului, dorința de îmbunătățire a propriei persoane,iubirea, nevoia de ști și dispunerea de a face mereu mai mult, lucruri care conduc la mulțumirea de sine, la fericire.

În primul rând, susțin principiul conform căruia pentru a avea succes în carieră trebuie să știm ce ne dorim și să fim dispuși să facem sacrificii pentru visul nostru. Să îi oferim prioritate și investiție de timp, chiar dacă timpul dedicat studiului și practicii ocupă o perioadă mult mai mare decât cea dedicată distracției. Mai exact, succesul nu vine din lucruri mici și din eforturi zero ci e suma tuturor zilelor ocupate cu acumularea de informație și cu punerea lor în practică. A muncii și a dorinței de a ne diferenția prin calitate.

În al doilea rând, nu cred că o persoană care nu se iubește suficient pe sine poate avea succes. Iubirea de sine e cu siguranță  primul pas spre fericire, pentru că aduce cu sine iubirea pentru ceilalți, motivația, dezvoltarea personală și curajul pentru acceptarea oportunităților și asumarea riscurilor. Deci, succesul este strâns legat de modul cum ne privim pe noi înșine.

În plus, succesul nu poate apărea fără încrederea în viitor. Suntem obișnuiți să ne planificăm viețile și să sperăm că lucrurile vor ieși de fiecare dată după cum ne dorim. În realitate, această încredere în viitor trebuie raportată la acțiunile noastre din prezent, nu la destin. Trebuie să acceptăm că drumul spre succes nu e lin, ci presărat cu eșecuri și încercări, cu dezamăgiri în spatele cărora se ascund lecții.

În concluzie, pentru a avea succes într-o anumită carieră nu este suficient doar să ne dorim, ci trebuie să muncim, să studiem, să ne formăm obiceiuri benefice și să învățăm să ne iubim propriille persoane. Să fim fericiți.

*Trebuie să menționez că acesta e doar un model. Puteam să îl fac în mai multe moduri, să mă axez doar pe unul din principiile enumerate sau să mai adaug multe altele. Având în vedere limitele de spațiu – de 150-300 cuvinte, la care se mai pot adăuga încă 100, maxim – e dificil să cuprindem toate noțiunile care ne vin în minte. De-asta eu, personal, îmi „schițez” pe o foaie câteva cuvinte  în jurul cărora dezvolt textul. O idee bună, zic eu, în cazul subiectelor de genul 🙂

**Cuvintele ingroșate reprezintă conectorii logici, care sunt foarte importanți, în funcție de etapele argumentării.

4 gânduri despre „Condițiile succesului într-o carieră aleasă

Comentează

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s