Rolul campaniilor de promovare a unui stil de viață sănătos

Scrie un text de tip argumentativ de 150-300 de cuvinte despre rolul campaniilor de promovare a unui stil de viață sănătos.

Din punctul meu de vedere, o nouă campanie de promovare a unui stil de viață sănătos este încă un pas înainte pentru evoluția pe plan personal a omului. Sănătatea înseamnă vitalitate, optimism, dorință și frumusețe, aspecte puternic influențate  de stilul pe care îl alegem în ceea ce privește traiul de zi cu zi, iar orice acțiune care are ca scop promovarea alimentației corecte, sportului și bunei organizări a timpului nu poate fi decât una cu un rol decisiv în viața umană.

În primul rând, campaniile de promovare au ca scop informarea și convingerea, deci aduc un plus de motivație persoanelor care nu conștientizează efectele pe termen lung ale alimentației nesănătoase și sedentarismului, reușind chiar să convingă o bună parte a acestora să facă schimbări importante. Nu sunt de părere că schimbările sunt durabile în cazul tuturor, dar persoanele care reușesc vor deveni sursă de inspirație pentru altele, iar cele care nu reușesc cu siguranță vor mai încerca. Campania și-a îndeplinit rolul, acela de a informa și motiva omul, de a-i oferi un impuls spre dezvoltare, spre sănătate.

În al doilea rând, văd promovarea stilului de viață sănătos ca pe o formă de educare a populației, o formă necesară într-o societate modernă. Omul modern are nevoie să învețe că la baza evoluției stau iubirea pentru sine și dorința de a transmite descoperirile făcute de-a lungul timpului mai departe. Persoanele implicate în acest tip de campanii sunt, pentru mine, oameni care investesc în ei înșiși, se iubesc, și își doresc să împartă cunoștințele, reușitele și susținerea lor cu ceilalți.

În concluzie, pentru mine campaniile de promovare a unui stil de viață sănătos nu sunt doar campanii obișnuite de promovare a produselor sau mărcilor, ci sunt mijloace de informare, motivare și educare a populației moderne, însumând o tehnică de care avem nevoie pentru a ne putea dezvolta ca oameni. ”

02f9a79c3b9fc351b4fcaabb83698834

*Cuvintele ingroșate reprezintă conectorii logici, care sunt foarte importanți, în funcție de etapele argumentării.

**Curând voi scrie un articol-recenzie, despre carte Stil de viață, nu dietă, a lui Valentin Vasile. E o carte care m-a pus în mișcare, singura care a reușit să mă treacă de momentele de pierdere a motivației, de frică și descurajare. Mi-a fost recomandată, iar eu o recomand mai departe.

Comentează

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s