Nouă categorie: BAC la română

Româna e pasiunea mea. Tocmai de-asta nu o să mă apuc să pretind că știu toate regulile, că scriu corect orice și oricând, că nu îmi permit să zic pur și simplu „română”, nu „Limba și Literatura Română”.

E română, așa, simplu, ca pentru orice elev, fie că o vede ca pe o altă corvoadă pentru BAC, fie că i-a plăcut mereu și nu a stat niciodată să tocească pentru că nu a avut nevoie, a înțeles din pasiune. Eu nu am stat nopțile învățând comentarii niciodată, pentru că am priceput-o frumos. Cred că așa se întâmplă cu toate lucrurile pe care le iubești și cu cele pe care le faci din pasiune: se întâmplă din tine.

Revenind la categorie, mi-a atras atenția faptul că în ultimele săptămâni și, mai ales de când a început școala, am multe accesări de pe Google prin căutări de genul :

nichita stanescu suntem ceea ce iubim

suntem ceea ce iubim

esti ceea ce iubesti text argumentativ

noi suntem ceea ce iubim text argumentativ

suntem ceea ce iubim nichita stanescu

text argumentativ pornind de la afirmatia esti ceea ce iubesti

Pagina accesată cel mai des e cea cu articolul Suntem ceea ce iubim ? ,în care am scris un text argumentativ pentru subiectulal II-lea dintr-o variantă de BAC la română, subiect care suna așa:  Scrie un text de tip argumentativ de 15 – 30 de rânduri despre iubire, pornind de la ideile sugerate de afirmația lui Nichita Stănescu: Suntem ceea ce iubim.

Să înțeleg că în clasa a XI-a și a XII-a, când variantele de BAC încep să fie lucrate, întoarse pe toate părțile și înțelese în toate modurile, elevii caută surse de inspirație și idei. Nu vreau să mă gândesc că vor să copieze eseuri argumentative pentru că…pentru că fiecare om e înzestrat cu gândire și cu priceperea de a exprima o opinie. Despre orice mișcă și orice e idee pe lume se poate gândi și scrie.

Așa că se va naște categoria BAC la română, în care voi încerca să postez cât mai des modele de texte de tip argumentativ, din cele lucrate deja de mine și din cele pe care urmează să le fac până la BAC.

Aștept gânduri, sugestii, critici… orice de tip argumentativ 😛

 

4 gânduri despre „Nouă categorie: BAC la română

  1. Buna ideea cu rubrica aceasta! Eu am terminat deja anul asta liceul si am scapat de bac, din fericire. Romana n-a fost niciodata punctul meu forte si nici nu cred ca va fi.

    Apreciază

Comentează

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s