Ochii tăi de pisică

Dacă mama mea a insistat cu niște lucruri pe care eu trebuia neapărat să le țin minte, alea au fost să îmi fac o carieră, să nu mă mărit cu un bețiv și să fiu mereu feminină.

Se înțelege de la sine că sfaturile astea mereu, dar absolut mereu, le-am considerat potrivite. Și nu sunt din categoria învățăturilor peste care copiii trec. Nu, astea sunt în mine și, de-a lungul timpului, le-am divizat în mai multe, așa că din 3 s-au făcut 30 sau, poate chiar sunt rezumabile toate la ”iubește-te pe tine, Diana”.

Să mă axez pe feminitate, că e mai jucăușă, și nu vreau seriozitate azi. Acum câțiva anișori mi-am dat seama că nu m-aș putea îmbrăca într-un tricou polo și blugi 3/4 sau adidași, sau teneși în exces. Nu știu cum s-a întâmplat, dar gustul meu în materie de vestimentație s-a îndreptat spre rochii, fuste, ștrampi, trench-uri, pantofi. Am crescut la țară, unde puține tanti erau îmbrăcate mai cu stil, și eu am vrut să fac parte din ele. Chiar dacă făceam greșeli dramatice și asortam o eșarfă cu o bluză sport, odată la un timp. Chiar dacă aveam și haine kitschoase, și haine cu sclipici, paiete. P.S: Eram în clasa a 8-a, așa că nu fiți prea dure !

Și apoi am descoperit că mă pricep să îmi fac unghiile. Am strâns o colecție de oje și în clasa a 9-a pasiunea mea era să încec modele odată la două zile. A urmat machiajul…și aici m-am oprit la ceva ce mi-a plăcut din tot sufletul și căruia i-am rămas fidelă, fie cu eyeliner, fie cu tuș:

0ff07d046a28a2cf75011c2415a4366e

 

Cat Eyes. Am pus toată feminitatea unei fețe în sprâncene și pleoape. Mi se pare că dacă știi să tragi liniile și să mânuiești penseta, ochii tăi capătă divinitate.

Nu, nu o să vedeți pe aici reclamă la nu-știu-ce produse cosmetice. Scriu din amintiri, nu pentru alții. Scriu pentru că femeia mi se pare frumoasă naturală, dar un strop de creativitate nu îi strică niciodată. Sau poate-i doar un clișeu, dar atunci e cel mai grozav pe care-l știu. Nu îmi place machiajul în exces. Fondul de ten nu mi-a atins decât de vreo două ori fața și trusa mea nu conține nu-știu-câte magii de luminat, conturat, estompat, etc. Sunt simplă.

Femeile care se machiază ar trebui să știe că accentul se pune acolo unde privirea îți cade, așa încât să acapareze, să distragă.

large

 

 

4 gânduri despre „Ochii tăi de pisică

  1. Dacă mama mea a insistat cu niște lucruri pe care eu trebuia neapărat să le țin minte, alea au fost să îmi fac o carieră, să nu mă mărit cu un bețiv și să fiu mereu feminină. – oh, mi-a placut asta. Cred ca fiecare fetita a primit sfatul asta de la mama )) :3

    Apreciază

Comentează

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s