Omul frumos

Nu mai știu vârsta la care mi-am dat seama că muzica trebuie să facă parte din viața mea. Din spate, desigur. Nu aș putea fi cântăreață, am genul de voce care își primește câte un ”taci din gură!” când încearcă să se facă simțită. Dar muzica îmi place și cred că am ascultat câte un gen pentru fiecare perioadă prin care am trecut.

Am ascultat house, dance, balade rock, hard rock, dubstep, rap. Și alte subgenuri.

Cert e că ascult melodii cu săptămânile pentru că mă fac să mă simt bine. Sau pentru că îmi dau putere prin versuri. Pentru că mă energizează sau pentru că se completează cu ce sunt eu în momente. Nu am o melodie preferată, nu am un gen, nu am un cântăreț. Trebuie doar să îmi ajungă o melodie la spirit și mă dedic ei.

De trei zile ascult asta:

Pentru că versurile sunt geniale. Pentru că omul trebuie să știe că nimeni nu are dreptul să îl pună la pământ. Nici cei mai frumoși, nici cei mai bogați, nici cei mai slabi, mai inteligenți sau mai sus decât el. Deși toți încercăm asta la un moment dat. Ia zi, nu ai rănit cu vorba niciodată, simțindu-te mai tare, mai merituos, mai bun?

Dacă am fi conectați prin simțuri, am fi egali.

Sincer, mereu am criticat oamenii mai bogați, printr-o metodă stupidă de autoapărare. Nu aș fi vrut niciodată să fiu rănită pentru ce nu am, și m-am ținut la distanță de oricine mi-ar fi putut aminti că banii nu sunt doar un salariu.  Dar nici nu am râvnit într-un mod avar la ei. Nu am fost crescută așa, și pentru asta mă bucur. Știu că, la un moment dat, voi ajunge la împlinire pe toate planurile. Uneori răbdarea îți măsoară înțelepciunea. În timp, mi-am dat seama că cei care au muncit pentru poziție și succes nu au cum să uite de unde au plecat cu bagajele de ambiție.

Oamenii nu sunt egali. Sunt egali ca funcționalitate, dar frumusețea, priceperea, inteligența sunt noțiuni variabile. Când înțelegi asta, încetezi să te mai compari cu ceilalți. Când ajungi aici, ești un om liber. Frustrările pleacă de lângă tine și lasă loc liber pentru încredere.

Realizezi că ești un om frumos.

 

Comentează

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s