Unii oameni pot spune că sunt fericiți dacă găsesc o persoană cu care să își facă o casă. Și la propriu, și la figurat. Se cunosc, stau 1-2-3 ani împreună, se căsătoresc, familie, copil, mașină. Joburile lor sunt diferite. Tipa e profesoară, el e medic stomatolog. Nu știu de unde exemplul ăsta. Ideea e că până acum ceva timp mi se părea suficient. Credeam că asta vreau și eu. Ca eu cine știe în ce profesie să mă bag, și el să fie web designer și totul va fi ok. Să fim diferiți.

Acum însă, nu m-aș vedea făcând ceva în care el nu mă poate inspira sau ajuta. Pe el nu l-am văzut niciodată făcând ceva diferit. Timpul ne-a arătat că aptitudinile și priceprile noastre se îmbină. Așa că îl mai aud, uneori spunând ”da ce bine lucrăm noi împreună!”. Eu știu asta. De fapt, nu, o simt.

Un sfat pe care mi-ar plăcea să îl ofer fiecărui om implicat într-o relație e ca întotdeauna să se implice și în meseria persoanei de lângă el. Trăim vremuri moderne și majoritatea oamenilor cu un job stabil lucrează din pasiune. E păcat să nu fii interesat de pasiunea celui iubit. E risipă de cunoaștere. E respingere, chiar. Nu zi că nu ai timp, că nu te pricepi. Ești făcut să înveți, să acumulezi cunoștințe.

Îl iubesc pentru ceea ce face și el știe asta. M-am îndrăgostit de imaginile editate grafic, pe când încă lucra cu CS3-ul. Fetele sunt uimite de ce poate face un designer din poza lor. E artă aplicată frumosului feminin. Băiatul meu nu se gândea atunci că va fi web designer, dar se pare că aici era menit să ajungă. Pozele glossy au fost înlocuite cu proiectele pentru siteuri și nu a fost zi în care să nu mă intereseze ce face. Îmi place. Îmi place să îl ajut. Să fiu parte din puterea lui. E frumos. Eu și simțurile mele știm că va veni un moment în care vom construi ceva solid împreună.

El, la rândul lui, are grijă să mă inspire. Să îmi pună iubire și motivație la pachețel în fiecare zi.

Ca și ei:

Doar că ei lucrează ca o echipă în același domeniu. Și sunt superbi.

Așa că lasă ce faci, și dedică-te.

 

3 gânduri despre “Inspirație de cuplu

 1. parintii mei sunt ambii bucatari și mama mereu mi-a zis cât de important este sa aveam amandoi cam acelasi job, sa aveam acelasi pasiuni, cel putin cele importante, sa vedem viata la fel. Astfel gelozia nu creste prea mult niciodata pentru ca iti intelege meseria, pasiunea și e gata oricand sa te sprijine. Cel mai mult la un partener cauti sprinjin si incredere.. e foarte important sa fie cam acelasi domeniu, lucrurile curg mult mai lin.

  Apreciază

  1. Cât de fain să fie să ai doi părinți bucătari. Îmi imaginez ce mese ai tu 😛
   Chiar cred că atunci când un cuplu are lucruri de împărțit, în comun, sunt șanse muuult mai mari să își mențină iubirea, interesul. Despre gelozie…cred că depinde mai mult de firea omului. Dra se educă, și cu siguranță încrederea că se construiește ceva în doi o anihilează.

   Apreciază

   1. e foarte amuzant cand au mese de facut si ii ajut.. da depinde de la o persoana la alta chestia asta cu gelozia.

    Apreciază

Comentează

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s