”Perfection is a disease of a nation”

Nu ți-a zis mama ta oare că dacă ești frumoasă te mai și doare, uneori? Că frumusețea nu îți rezolvă problemele? Că ești frumoasă și primești doze egale de admirație și critică? Că unei frumoase nu i se permite să dea înapoi?

Nu,  probabil nu ți-a zis. Probabil s-a bucurat de frumusețea ta și a văzut-o crescând și înflorind, dar nu s-a gândit la golul din tine care trebuie umplut?

Orice frumoasă are un gol. Unele sunt într-o permanentă competiție, nu cu cine trebuie, ele însele, ci cu celelalte frumoase. Competițțile tăcute sunt cele mai grele, pentru că nu poți să exprimi, nu poți decât să vrei să atingi absolutul și…cazi în fund. Frumoasele nu sunt doar frumoase. Sunt oameni care nu își permit greșeli, iar atunci când le fac sângerează.

Fete dulci se machiază de la 12 ani și își șterg naturalețea, iar apoi frumusețea lor rămâne o oscilație. Trebuie întreținută, nu mai poate curge lin ci devine forțată. Iar ele…ele devin chipuri mascate, ascunse. Trist, nu?

Societatea a impus reguli stricte pe baza cărora suntem acceptați sau nu și ăsta da, e cel mai trist lucru. Și nu e un lucru de ieri, de azi, e dintotdeauna. Doar că fiecare generație, fiecare copil, fiecare om îl realizează și îl trăiește în parte. Femeile fac posibilul și imposibilul ca să fie frumoase, să fie slabe, să fie aprobate, acceptate, iubite. Ceea ce societatea nu știe sunt lucrurile pe care  omul care se luptă le lasă în spate, le pierde sau le aruncă, pentru că altfel îl dor. Ar durea să îți amintească mereu cineva de cum ai fost, când tu vrei doar să fii cum ești, nu?

Tot ceea ce trăim e condiționat de reguli, și nici ăsta nu e un adevăr proaspăt.

Perfection is a disease of a nation.

Comentează

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s