Frici

În ultimii ani cred că am adunat cele mai ciudate frici și tot încerc să îmi dau seama de unde vin ele. Nu știu dacă din coșmaruri, din povești sau din imaginație…sau toate 3?

Uneori e greu să trăiești cu temeri. Nu sunt neînfricată, deși îmi plac imprevizibilul, adrenalina și locurile noi. Îmi e frică de păianjeni de când mă știu. Îndeosebi de cei  cu picioarele lungi și încleștate, cu corpul ca cea mai urâtă boabă din lume.

Îmi  frică de gropile de gunoi –  depozite interminabile de mizerie și uzat. În unul din cele mai groaznice coșmaruri mă văd în mijlocul unor munți de deșeuri, neștiind pe unde să ies, cum. și la ce să mă aștept la fiecare pas. Sunt locuri marginale, de care nu m-aș putea apropia.

Îmi e frică de apele întinse și liniștite. Marea e fioroasă când e liniștită. Îmi pare o întindere interminabilă care te poate sfâșia în orice moment. Dar, menționez că îmi inspiră frică seara sau toamna și primăvara, când plajele devin pustii și aș rămâne doar eu cu ea. Dar nu numai ea, ci și râurile mari, și lacurile. Lacurile, mai ales lacurile. Când aud de lac nu mă pot gândi decât la crime, la aparențe, la un calm prea apăsător. Îmi plac, în schimb, râurile alea înguste și iuți de la țară, de la munte.

Îmi mai  frică de drumurile fără case , de autostrăzile privite de pe loc și de spațiile întinse și goale.

Cum de golul, secul reprezintă o așa teamă pentru mine nu știu, dar, în alt negru vis pe care l-am avut eram singură, departe la kilometrii buni de intrarea în oraș, într-o noapte agitată.

Cineva care tălmăcește frici pe-aici?

7 gânduri despre „Frici

  1. se spune ca toti avem frica de serpi chiar daca nu suntem consienti de asta.. cel putin la inceput..cred ca imi e frica de apa, de valuri si de ce nu, ca pierd trenul ori nu ma dau jos unde trebuie

    Apreciază

  2. Drumuri fara case si ape intinse inseamna sa-ti asumi riscul de a explora, de a fi independenta . Cuibul ofera siguranta, zborul din el inseamna si traversarea unor spatii ce implica curaj . Dar sunt normale fricile de necunoscut .

    Apreciază

Comentează

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s