Dezordine

962020fdb2ad4971af046f80e87c1f12

Mi-am dat seama că nu mă simt bine în ordinea absolută, în curățenia de farmacie a caselor puse la punct din parchet până în tavan. Mă simt închisă și limitată, pusă într-un mediu în care nu am nimic de descoperit, pentru că orice are locul undeva și nimic nu se pierde niciodată. De ce ai vrea să îți fie casa așa? De ce ai vrea să nu ai tu cărțile teancuri și ojele pe rafturi, revistele începute pe noptieră și nimicurile peste tot? Mă plictisește mobila goală ca o minte încuiată.

Urăsc mizeria din tot sufletul și unde o văd mă strigă și dorința de curățenie, dar să nu îmi spună cineva că dezordinea e mizerie.Nu e. Am intrat într-o cameră și nu am mai vrut să ies din ea, că lucea de curățenie și totuși, nu puteam să văd unde se termină cărțile și unde încep hainele. Vezi diferența?

Omul trebuie să își pună amprenta acolo unde trăiește. Unul din principiile litereaturii realiste e legătura dintre caracterul omului și mediul său de viață, cu toate că aici e mai mereu vorba de instabili psihic și nehotărâți, care își duc traiul în locuri lăsate pradă trecerii timpului și dezastrului. La mine e altceva. Noi suntem oameni moderni, noi colecționăm, citim, deținem lucruri. Devin ale noastre și locul nostru devine locul lor, pentru ca ele, lucrurile să ajungă să îl individualizeze.

Îmi place un perete cu o planșă de polistiren pe care prinzi în piuneze și bolduri tot ce te inspiră. Foi cu citate, cu poze, cu planuri, cu reminder-uri.  Am văzut asta în casele oamenilor și m-a făcut să simt că pot cunoaște un pic din idealurile lor și ceva din timpul lor.

Îmi plac covorașele cu ciucurei care adaugă culoare parchetului și dau puțină viață. Tot ce e hârtie utilă împrăștiată așa încât să îție fie mereu la îndemână. Tot ce e lăsat în grabă la vedere, ca să nu-l uiți.

Da, exact așa.

Cum arată camera ta? Tu omul, nu tu familia.

6 gânduri despre „Dezordine

  1. Am aproape, adica pe masuta cu laptopul, cafeaua, tigarile, oja, dizolvantul, bijuteriile, suportul cu pixuri, si o agenda . In fata mea, pe geam, un bol cu pietrcele aduse de prieteni de pe plajele de departe, Grecia, Anglia…Vama Veche 😛 , apoi colectia mea cu 200 si ceva de cristale si pietre . Cartile le am pe dulapul cu bluze :D, pantofii sunt gata sa sar in ei :)))..mai spun ? 🙄

    Apreciază

Comentează

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s