Despre Secretele succesului in era digitală (Dale Carnegie)

Care eră? A noastră.

A cui carte? A lui Dale Carnegie.

Bine, dar cum poate el, care a trăit până acum jumătate de secol, să ne spună nouă, contemporanii tehnologiei, cum să avem succes? Poate pentru că principiile relațiilor interumane rămân aceleași, indiferent de perioada în care trăim și de activitățile pe care le avem. Poate deoarece cartea asta reprezintă ideile lui Carnegie adaptate la prezent și nu e scrisă de el, dar cel mai uimitor lucru rămâne puterea unui om de a-i influența pe ceilalți oameni prin lucruri simple.

Încă o citesc, dar trebuia să scriu articolul ăsta azi. Nu mai puteam amâna, mă simt inspirată. Ce am învățat până acum, ce mi-a produs oarecum o…revelație și m-a făcut să îmi dau seama că oamenii sunt mult mai preocupați de ei înșiși decât de cei din jurul lor și de-asta pierd foarte mult/e?

Puterea de influență asupra celorlalți, care se învață așa cum se învață comunicarea. Nu e suficient să fii sociabil, e musai să fii interesat de oamenii din jurul tău, pentru că fără ei nu ai fi nici tu. Pentru că oamenii sunt legați unii de alții, sunt făcuți să se ajute și să se dezvolte împreună, dar ei sunt mult mai preocupați să se privească de sus și să se convingă, să se contrazică, să își pună unii în spatele celorlalți cereri și asumări. În realitate ai avea succes pe toate planurile dacă ai știi că deasupra intereselor tale, stau interesele celor din jurul tău, ale oamenilor de care ai nevoie .Da, și ai nevoie de ei și ei au nevoie de tine, dar pot avea nevoie de altcineva, dacă tu nu ești dispus să fii ceea ce vor ei. Nu e dur deloc, e natural. Interesele tale nu scad, nu se aruncă pe ultimul plan, ci doar vor fi satisfăcute după ce ale lor vor fi. Un brand manager de calitate va fi atent la nevoile publicului posibil interesat de un produs, dar sondajele online nu sunt suficiente. Nu poți să amesteci toți oamenii în 5 întrebări și să te gândești că o statistică îți va spune totul despre ceea ce își doresc. Nu, trebuie să afli, despre fiecare în parte, chiar dacă asta presupune timp mult, mai puține persoane și mai multă oboseală. Efectele se vor vedea. Oamenii seamănă între ei, totuși.

Nu am eu darul de a reține nume, dar știu că în carte vine vorba despre un tip cu o companie de asigurări, care are un fail adânc. Publicitatea pe care și-o făcuse nu oferea oamenilor decât un banner mare cu o față care ar trebui să inspire încredere. Dar omul e sătul de asta. Eu sunt sătulă de asta, de clișeul reclamei. Fiecare e în stare să scoată vorbele cele mai bune despre sine și să le facă citite și ascultate. Dar asta nu inspiră încredere și nu îți oferă cumpărători, oameni interesați, încrezători în tine. Dar omul care creează conexiune cu celălalt, va fi întotdeauna apreciat, crezut, respectat. Așa se întâmplă și în viața personală, și aici majoritatea oamenilor au/ avem probleme. Mereu punem interesul personal înaintea celuilalt, și traduc asta prin ego.

Prezentul nu n oferă degeaba  mijloace de comunicare. Dar noi, chiar dacă avem un blog cu o pagină, postăm doar ceea ce oferim. Ne facem reclamă și așternem ceea ce avem. Nu întrebăm ”Ce ai nevoie? Ce vrei să citești? Cine ești? Ce pot fi pentru tine?”, ci dăm informație. Asta fac și eu acum, dar îmi permit să te întreb…cine te influențează?

33cf51331bdb0e48b4e81dbff7580063

Mai multă încurajare, mai puțină critică.

Mai multe întrebări, mai puține discursuri.

Mai multe zâmbete, mai puține încruntări.

Mai mult interes, mai puțin egoism.

Mai mult Carnegie, de acum încolo.

3 gânduri despre „Despre Secretele succesului in era digitală (Dale Carnegie)

 1. Cunoaşte-te pe tine însuţi este primul principiu al ratiunii . Deci, nu este rau sa ai atentia indreptata spre tine, apoi spre ceilalti . Pentru ca doar cunoscandu-te pe tine, prin comparatie,empatie, ii poti cunoaste si pe ceilalti . Duminica placuta, Diana !

  Apreciază

  1. Vobeam despre ceva care aduce succes pe toate planurile. In momentul in care ai o afacere sau vrei sa evoluezi intr-un anumit domeniu care necesita comunicare ,cu oamenii si dependenta de ei 🙂
   Multumesc, la fel!

   Apreciază

Comentează

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s