(Re)realizat

Tot vreau de câteva zile să scriu ceva. Rușine mie că vreau și nu reușesc. Ba uite, reușesc acum. 😀

Am învățat despre oameni că sunt frumoși, că fiecare e talentat – unii se descoperă, alții nu, că fiecare are ceva de împărțit, etc. Dar știi, nu prea sunt genul de persoană care să vadă doar frumosul și încă ascult uimită când aud pe câteva spunând că s-a obișnuit să acorde interes doar părților pozitive.

Nu pot și nu îmi pare rău, însă nu îmi place și nu sunt de acord cu reacțiile dezumanizate, de animale care vor hrană, pe care oamenii le au când întâlnesc oameni care îi deranjează. Trebuie tratat totul ca atare, acceptat, ignorat sau evitat. Pentru că schimbat rareori poate fi. Așa cu răutatea. Oamenii nu au nevoie de alți oameni care să le strige răutatea, prostia, ignoranța, pateticul, ci au nevoie de oameni care să îi ajute să se îndrepte sau să le dea măcar un impuls spre mai bine.

Dar nu, nouă ne place să jignim, ne place să irităm, să ațâțăm. Probabil stau în trăsăturile primitive toate reacțiile dure și probabil nu prea mulți oameni au capacitatea emoțională de a înțelege diferența dintre critica în mod constructiv și cea în mod distructiv.

Asta am (re) realizat azi. Că există o maaare diferență între ceea ce vrei să fii și ceea ce ești. Ceea ce vrei să pari și ceea ce ești. Ceea ce vrei sa arăți și ceea ce ai. De ce vrei să fii atât de mult ”ei” și atât de puțin ”tu”?

Am (re) realizat că, oricât de clișeic ar suna, educația de acasă lipsește tinerilor, pentru că prea mulți nu au habar de valori, și consideră că prezentul  e singurul timp de luat în seamă. De ce nu te gândești la ceea ce vei întâlni mâine, la oamenii care își vor aminti de tine și la lucrurile pe care nu vrei să le schimbi azi?

Nu vreau să suțin bunătatea universală că nu sunt adeptă. Vreau să susțin preocuparea de sine înainte preocupării de restul.

0e4faf96f96b779fab3544b481776f2b

Comentează

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s