Sărac sau nu prea

Articolul care urmează e inspirat de aici. De fapt, eu transpun ceea ce am vrut eu să înțeleg, ceea ce mintea mea a considerat că îi este util. Eu nu sunt un om bogat, nu financiar. Nu încă. Nu sunt un om sărac, pentru că am tot ceea ce îmi trebuie ca să fac ceea ce vreau. Mulți oameni se tot plâng de sărăcie, dar niciodată nu se întreabă dacă chiar sunt săraci, sau doar le e prea greu să se vadă și altfel. Să arunce o privire în jurul lor și să își vadă bogățiile. Sunt tânără și vreau să trăiesc într-o lume construită. Uneori tu ești bătrân și le spui copiilor tăi că sunt săraci, și ei își acceptă condiția impusă de tine, în loc să vrea să o depășască.

Te crezi sărac pentru că ești pesimist, ești închis, ești resemnat. Pentru că ai o viață dezordonată și un mediu dezordonat, care nu permit intrarea noului și frumosului. Pentru că nu crezi în visele tale, și de fiecare dată când unul din ele te trage de mânecă disperat, tu îl afunzi și mai adânc. Pentru că nu vrei să cunoști oamenii din jurul tău și nu îi lași să intre în viața ta. Îți e frică de suferință și de dezamăgire, cu toate că nu știi, de fapt, că nimeni nu va putea fugi de ele, și, cu cât le înfrunți mai devreme, cu atât mai bine.

Pentru că te arunci în fața cheltuielilor banale și nu ai perspectiva viitorului. Nu vrei să ți-o formezi ci accepți bucuria măruntă, momentană. Încă crezi în destin și pui întâmplările pe seama scrierilor în cartea vieții.

Pentru că pui banii înaintea pasiunii. Și asta e cea mai mare greșeală, pentru mine. Fă ceea ce vrei și nu vei munci o zi în viața ta. Doar vei contribui la o viață împlinită. La o lume care dă randament și naște frumusețe prin evoluție.

Pentru că nu ai grijă de tine și nu îți pui evoluția pe primul plan.

Am ajuns să cred că oamenii iubesc animalele și mașinile mai mult decât pe ei înșiși.

Când te plângi că ești sărac, de fapt, conștiința ta suspină după împlinire. Și tu..nu i-o oferi.

5 gânduri despre „Sărac sau nu prea

  1. Saracul este mana in mana cu geniul (Josh Billings)
    Toți suntem săraci.Niște săraci frumoși cu obraji roșii și privire caldă.
    Sau cum zicea Iorga:Oamenii mari s-au născut în case mici.

    Apreciază

Comentează

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s