Oamenii sunt frumoși, dar…

…nu știm cum să le descoperim frumusețea. Ai să îmi spui ”Ce Doamne-iartă-mă poate fi frumos la o țigancă ce poartă batic și are burtă, care ține de mână 3 copii murdari și furăcioși?”

De ce m-am gândit la asta? Probabil chiar eu îi consider așa, dar…uneori mă opresc din gânditul ăla orientat spre negativ și îmi vine în minte o bucurie, un destin tragic, o viață care putea fi altfel. O viață judecată prea mult, încercată prea greu, iubită prea puțin. Asta pentru tot ceea ce judecăm fără să cunoaștem, pentru tot ce arătăm cu degetul fără să ne fi uitat de două ori.

Îmi opresc privirea pe stradă la oameni îmbrăcați nasol, la fete de vârsta mea cu aer de ușuratice, la oameni care țipă, înjură și își forțează nervii pe tot ce mișcă în jurul lor. Stooop, Diana! La ce te tot uiți? Oare îți faci viața mai frumoasă așa?

Știu că nu o să țină mult și că revelația mea e doar un episod, doar o stare, o remarcă a conștiinței mele. Știu că oamenii sunt frumoși, dar nedescoperiți. Știu că pot învăța ceva de la oricine, indiferent unde e, ce face, ce povestește. Important e că povestește. Dacă nu cu buzele, atunci cu faptele.Știu că cel coleric are o dramă, că alcoolicul are un mediu neprielnic, că cerșetorul era cânvda , ceva mai mult.

Sunt zile în care mi-ar plăcea să pot cuprinde universul uman  în mâini ca pe un glob la geografie, să îmi aleg un loc și un om și să îi ascult gândurile.

Azi mi-aș alege-o pe Diana cu Vanilie. Mi-ar fi plăcut să fi scris mai mult. Nu sunt egoistă spunând că aș fi vrut să scrie mai mult, nu să trăiască mai mult, pentru că  scrisul era viața ei. Vreau să cumpăr cartea ei, care se va lansa pe 30 mai. Nu vă umplu cu detalii, se pot afla pe google. Doar un link micuț, cu librăria.

e60cec4bdaa68e2ae4c1e8960efb58b1

2 gânduri despre „Oamenii sunt frumoși, dar…

Comentează

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s