Sunt oameni

Afară sunt oameni, lângă tine sunt oameni. Știi, peste tot sunt oameni. Oameni care te salută pentru că te cunosc, pentru că poate, deși au trecut zilele și amintirile de când nu le-ai mai vorbit, ei încă te păstreză pe undeva, sau, poate…doar din politețe. Există politețe? Nu cred, cred că există rușine, și oamenii nu vor să simtă rușinea.

Sunt oameni pe care îi surprinzi pe stradă, auzi frânturi de conversații și îi simți lângă tine. Simți că ai primit aceleași vorbe. Îi vezi în situații și te vezi pe tine, demult, sau în viitor. Eu mă uit la cuplurile care par fericite, dându-și pe rând copilul în leagăn,  și îmi răsare un “cum va fi viața mea peste 10 ani, așa?“ în minte.

Sunt oameni care te învață să fii om. Să fii tare, să fii diferit, să fii mai ales tu. Și ei sunt oamenii pe care tu îi iubești, pentru că scot din tine un caracter. Sunt oameni care spun vorbe de duh… pe unii ai vrea să îi cunoști, pe alții știi că îi cunoști.. doar mintea luminată poate trezi un gând nou în tine. Sunt cei speciali – le vezi viața într-o privire tristă ,într-o mândrie din mers.. Pe cine cunoști tu, de fapt? Nu mai cred că trebuie să cunoști omul ca să înveți. Nici măcar să îi cunoști povestea. Trebuie doar să îl asculți.

Sunt oameni care nu pot spune nu atunci când tu deja ai spus da, pentru că ei sunt făcuți să construiască piedestaluri, nu să le ocupe. Oameni care au gândit într-atât încât să poată spune nu, pentru că mintea lor nu e una simplă, ci una care adăpostește opinii și forță.

Iubesc oamenii și totuși mă vreau departe de ei. Nu îmi plac cercurile, îmi plac oamenii pe bucăți. Nu pot vedea absolutul într-un om pentru că nu există, dar ceea ce spune e cheia care deschide un cufăr. Pot auzi succes sau eșec lamentabil, ceva ce nu am mai auzit sau ceva ce mi se spune zilnic. Nu contează ce faci, ce citești,unde ești și cine te-a crescut. Contează ce poți învăța pe alții.

2 gânduri despre “Sunt oameni

Comentează

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s