Când nu scriu, mă gândesc

…sau citesc. O carte, blogul tău, cine știe?

În ultimul timp am citi mai mult bloguri decât cărți. Îmi place universul pe care ni-l construim aici, în care punem o părticică din noi prin cuvinte. M-am uitat la un episod din House M.D azi, în care o tipă, scriitoare, transpusese atât de mult din viața ei în cărți încât prefera să stea în fața mașinii de scris în locul oricărei alte activități. Bine, viața ei era legată de trecut, cărțile erau portița către el. Și totuși, existau atâția oameni care îi iubeau viața, aia pe care o citeau. De ce? Pentru că , așa cum am mai spus odată, niciodată nu scriem mai bine decât atunci când ne putem atinge cititorii într-o parte sensibilă. O poveste, o stare, melancolie, fericire. Iubim detaliile și totuși, simplitatea.

M-a lovit sensibilitatea se pare, în ultimul timp, și când se întâmplă asta, îmi place mai mult să gândesc decât să scriu. Mi se  pare că nu sunt rațională. Și totuși, de ce scriu acum? Ce ziceam, nu am mood-ul rațional la mine.

Cum aș descrie starea mea? E simplă. Când sunt nervoasă, când liniștită și zâmbitoare. Ca și cum aș putea înțelege toată existența și toate problemele ei.

c550c22d2628b10610db22ca46ef98e0

7 gânduri despre “Când nu scriu, mă gândesc

  1. Într-un timp citeam și eu foarte multe bloguri… cam pe vremea când am descoperit lumea asta minunată și încercam să mă integrez în ea. Și acum îmi place să citesc bloguri, dar nu o mai fac așa de des. 🙂

    Apreciază

  2. De ce devine viața cuiva legată obsesiv de trecut? Tocmai ce-ți plăcea ție 🙂 : „Oamenilor le e greu să fie fericiți pentru că văd trecutul mai frumos decât a fost, văd prezentul mai rău decât este și viitorul mai dificil decât va fi.”
    Și astfel, trecutul devine o închisoare, prezentul o rană, iar viitorul nu există. Din păcate.

    Apreciază

Comentează

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s