Atmosferă

large (2)

Ştii ce îmi place foarte, dar foarte mult, la viaţă ?Îmi place că, dacă eşti un om flexibil, poţi găsi oricând motive de bucurie , senzaţii frumoase şi relaxare. În orice loc, e nevoie doar de atmosferă.

Îmi place că timpul, atunci când îţi doreşti din tot sufletul ceva , îţi arată că da, se poate. Că da, se întâmplă. Răbdarea joacă cel mai important rol. Timpul tot trece, indiferent că te plângi sau că eşti optimist , că ai sau că nu ai ceva acum.

Spuneam de atmosferă. Atmosfera perfectă pentru mine? Seară, apă, natură. Ţinut de mână şi discuţii în doi pe diverse teme. Sau seară şi oraş. Seară şi necunoscut. Miezul zilei, căldură şi umbră. Bere şi suc, parc sau plimbare. Nu contează, să fiu cu el şi să mă simt liberă. Destresată, dezinhibată, dez-orice. Îmi e dor de o plimbare lungă, de timp în care…nu mai e timp. E frumos să ai în faţă sute de zile de mâine şi să vrei să te bucuri de fiecare din ele.

E frumos să ai zeci de probleme, dar, totuşi, să nu îţi pese pentru că ştii că undeva, după ele, sunt momente frumoase. Ştii, cred că lucrul cel mai important pe care l-am învăţat e că totul curge, totul trece. Nervii trec, durerea trece, şi fericirea trece, şi nerăbdarea se transformă în satisfacere, şi problemele în răsplată. Totul e un ciclu din care momentele au nevoie de o trăire la intensitate înaltă.

Mereu am să spun că nu îmi place să stau, să „monotonizez”. Nu îmi place să mă plictisesc. Nu îmi place să simt că nu am ce face azi, că nu am unde pleca azi, că nu am pe cine vedea azi. Nu îmi place iarna pentru că mă limitează. Îmi place vara pentru că mă eliberează. Pentru că visele mele s-au conturat vara şi pentru că nu există relaxare mai mare decât o seară de vară în care orele sunt din plin şi libertatea e la picioarele oricui vrea să fie fericit.

Pentru că sunt tânără şi uneori mă satur să filozofez şi vreau să mă simt bine. Sunt momente de revelaţii în care chiar nu înţelegi de ce oamenii se plâng pe-o parte, în timp ce viaţa le aruncă oportunităţile în braţe pe o alta.

Şi cred, acum, că cel mai important lucru pentru sufletul unui om e să facă întotdeauna ceea ce iubeşte să facă. Îţi place o stare, fă totul ca să te apropii mereu de ea. Vrei adrenalină, ia adrenalină. Vrei dragoste, fă dragoste. Vrei să pleci? Pleacă. Fă totul, dar totul, în fiecare zi, ca să simţi totul.

2 gânduri despre „Atmosferă

Comentează

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s