Şi noi suntem într-o continuă aşteptare

9ea4a2da3e7e0ce28f2f9d023b94cc42Oamenii mereu aşteaptă ceva. Vara ne gândim la cât de frumos pică puloverele pe noi, la zăpadă, la Sărbători, la Revelion. Iarna parcă Paştele trebuie să vină, primăvara va fi superbă, apoi vara minunată. Stradă, fuste, plimbări, mare, soare,Cola,bronz,bere. Ziua noastră trebuie musai să fie sărbătoare, săptămâna ce vine trebuie să fie mai bună, ziua de mâine mai reuşită.

După ce nu o mai ţinem din masă în masă trebuie să ne apucăm de sport, teoretic, după ce intrăm în vacanţă avem timp pentru noi, când o să avem bani bla bla bla. Mereu aşteptăm. Aşa cum eu aştept zilele de vineri le aşteaptă mai toată lumea. Cum eu îmi doresc acum să treacă gerul, să se topească zăpada, să merg într-o excursie, să merg la o nuntă. Îmi doresc multe.

Îmi doresc tare, tare, să vină ziua de mâine. După ce ziua de mâine va fi trecut, după ce voi rămâne iar singură, ce voi aştepta? Ziua de peste o săptămână, sau două. Aşa e când eşti tânăr şi ai o relaţie mai la distanţă. Rog cititorii să nu îşi imagineze că am 15 ani şi un iubit la 500 km, totuşi. Aşa. O relaţie la distanţă, în jurul căreia se centrează timpul meu. Ah, şi mereu îmi spun să apreciez fiecare moment, fiecare zi, singură, cu mama, cu tata, cu el. Fiecare zi din viaţa mea pentru că e a mea, nu se mai întoarce, cum spuneau romanticii…panta rei. 

Dar nu. Eu trebuie să fiu mereu într-o aşteptare a lucrului ce urmează, iar apoi într-o dezamăgire a faptului că a trecut.

Cândva, planificam excursii la şcoală, cam cu o lună înainte. Ei bine, luna aia îmi doream în fiecare minut să treacă timpul mai repede. Odată, după ce a trecut şi ziua mea, şi cadouri, şi excursii şi tot, m-am trezit spunând „Eu ce mai aştept acum? A trecut tot…”.

Greşeam, greşesc. Acum sper să nu ajung la 40 de ani mult prea repede, şi în ziua în care copiii mei îmi vor spune „Mami, mami, La mulţi ani!” să nu îmi cred vârsta, să nu îmi cred timpul care a trecut, să nu îmi cred nimic.

Sper să pot să mă modelez. Să nu mai sper. Să simt fiecare zi ca parte din mine, fiecare moment de somn în plus să nu îmi placă, fiecare clipă irosită să nu mai existe. Îmi doresc să apreciez timpul. Timpul e singurul relevant. Timpul îţi aduce momentul, îţi creează amintirea, timpul e tot.

Comentează

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s