Uneori mai vrei să pleci

Şi să te întorci. Am fost la Sibiu. Frumos oraşul ăsta. Am absentat vreo 4 zile. Cum a fost la Sibiu?

Vânt aşa cum nu am mai văzut vreodată pe undeva. Aveam o geantă de voiaj, o pungă şi o geantă de umăr şi jumătate din mine mergea condusă de vânt. Cealaltă jumătate încerca să îşi menţină echilibrul, ochii şi căciuliţa stabile. Am stat doar în apartament, cu doi copii mici şi nebunatici. Ciudat. Când îmi venea să mă inchid în baie până adormeau ei, când muream de dragul lor. Eu eram „micuţa”, „pesţişor”,”biluţa”,”plefelata”,”plajitulica” şi încă alte câteva lucruri pe care nu le-am descifrat.

Somnul mi-a fost…hm, înghesuit. Dar e frumos să te trezeşti noaptea şi să vezi un botic cum se cuibăreşte prin cearşaf, cum doarme el acolo ca un îngeraş. Şi încă unul la jumătate de metru de el.

Mi-ar fi plăcut să ies. Dar nu m-am riscat în tot vântul să răcesc, şi-aşa sunt eu cam sensibilă. Ştii ce mă linişteşte foarte mult, motivul pentru care de când eram mică îmi plăcea să merg la Sibiu? Valea Oltului. Vara e minunat pentru că se potriveşte perfect apa cu stâncile, cu verdeaţa, cu toată natura aia minunata prin care cumva, au scăpat un drum şi o cale ferată. Şi bine au făcut. Încă nu am mers cu trenul dar mi-ar plăcea. În autocar mereu aleg să stau aşa încât să văd Oltul. Iarna se schimbă total „traseul”. Adică nu traseul, ci modul cum arată. Ori sunt eu prea fascinată de peisaje, ori într-adevăr e sublim. Mă relaxează. Nu mai vezi decât alb, gri, apă. Alb, gri, apă. Stâncă, zăpadă,râu.

Chiar nu mai ştiu de ce îmi place atât de mult. Poate din cauza istoriei, poate din cauză că e primul drum lung pe care l-am parcurs acum muulte ierni cu bunicii mei şi m-a fascinat. Dar a fost noaptea, atunci mă fascinau luminiţele ;))

Poate doar îmi plac mult apa, natura în care încă mai există elemente ce îşi ţin propriul curs.

 

Un gând despre „Uneori mai vrei să pleci

Comentează

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s