Dor de (primă)vară

Prima zăpadă pe anul ăsta mă găsea în pat, dimineaţa. Numai nervi am avut când am văzut totul alb şi uniform. Ninsoarea aduce totul în aceeaşi stare – alb şi îngheţat. Am încercat şi am încercat să îmi placă, să fac cumva să ies afară să ating puţintică zăpadă.Şi nu.

Se pare că am rugat atât de mult natura să arunce nişte fulgi de zăpadă de Crăciun încât acum când îi dă nu mai am niciun sentiment. Doar o senzaţie că trebuie să îmi mai golesc bugetul de bani pentru încă o pereche de cizme. Antiderapante, că cele pe care le am sunt ceva mai lejere. Bocancii…încă nu am găsit unii care să îmi placă dar sunt pe listă şi ei.

Mă apucă o oarecare nostalgie când văd grămezile interminabile de alb pe alocuri pătat de negru. Îmi e dor de ştrampii subţiti, purtaţi cu fuste şi cizme scurte, cămaşă şi jachetă, primăvara, la început de aprilie. Îmi place cum îmi bate vântul în păr, îmi dă o senzaţie de libertate şi de fineţe.

Îmi plac veveriţele alea din parc, care trec de pe-o creangă pe alta cu o viteză de nu o cuprinzi cu ochiul. Şi ele îmi dau senzaţia de libertate. Îmi plac plimbările pe faleză pentru că e locul din oraş unde mă simt în acelaşi timp şi în mijlocul lui şi ferită de aglomeraţie.

Îmi place primăvara trecând peste toată fobia mea de păianjeni şi frica de insecte de orice fel. Bine, asta nu înseamnă că sunt gata să convieţuiesc cu ele.

Primăvara e noutate, e putere , e ordine, e sentiment de regenerare.

Nu ştiu dacă am făcut compunerea vreunui copil de clasa a şaptea despre vacanţa de primăvara pe-aici, dar ştiu că chiar iubesc anotimpul ăsta. Şi nici vara nu e rea. E mijloc de viaţă. Şi cu veveriţa aia…oare o pot prinde în poză?

ce face veverita primavara

 

3 gânduri despre „Dor de (primă)vară

Comentează

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s