Ninsoare, femei şi Bukowski

Sau Femei de Bukowski. Ieri am mers la bibliotecă şi mi.am luat două cărţi. Accidentul

large8de Nicholas Sparks si Femei de Charles Bukowski. Abia aşteptam să o citesc pe a doua, şi recunosc că prima îi era alternativă.

Citind Cele cincizeci de umbre ale lui Grey, am descoperit că merg şi romanele erotice introduse în lista mea de lecturi. Bine, nu prind mereu pentru că greu găsesc una care să aibă şi un ceva mai realist în ea, pe lângă scenele specifice genului, aşa că am zis să încerc Bukowski.

Încă nu ştiu dacă am făcut rău sau bine. Cert e că într-o oră am citit câteva capitole din Femei. Ningea, era destul de cald, şi nici net-ul nu mă încuraja să fac altceva decât să mă bag în pat, cu o ciocolata caldă, lumină naturală şi o carte.

Ah, îmi doream de mult să fac asta, mai ales că ultimul timp a fost un du-te vino continuu.  Uram şi zăpada azi dimineaţă dar haide să revenim la cartea mea. Cartea mea care nu îmi dau seama dacă îmi place sau nu.

Tipul, Henry Chinaski, e dur. E misogin. Dar nu în sensul de bază, ci în sensul în care defectele nu sunt scuzate ci aruncate în faţă, criticate în cel mai jalnic mod. Scrie vulgar, vede femeile ca pe obiecte, şi practic ar băga în pat una dintre ele doar pentru faptul că e femeie. O iubeşte pe Lydia la vreo săptămână după ce o cunoaşte şi totul se întâmplă undeva in Los Angelesul anilor 1978. Viaţa lui se împarte în whiskey, sex, Lydia, tipe agăţate suplimentar şi o conştiinţă zero, zero!

Nu ştiu încă dacă îmi place sau nu. Probabil că voi continua să o citesc, ca să ştiu că am citit o carte fără entuziasm. O nouă provocare.

Şi totuşi,îmi e dor de o carte bună, pe care să nu o mai pot lăsa din mână. Pe care să o citesc la fel, în pat, aruncând din când în cân un ochi la nămeţii de zăpadă de afară.

Cine a mai citit, sau încercat să citească Femei ? Păreri ?

4 gânduri despre „Ninsoare, femei şi Bukowski

 1. Hah, si eu mi-am luat Femei de Bukowski acum cateva saptamani, dar n-am prea avut timp sa o citesc si a ramas prafuita pe birou :)), dar am primit cateva recomandari, anunta-ne dupa ce o citesti :))

  Apreciază

  1. Am citit-o, cum am zis, ca o provocare şi pentru că nu aveam altceva mai bun de citit. Mi s-a luat curentul o zi întreagă şi să mă vezi cum stăteam cu lumânarea şi citeam :))

   E ok, încearc-o. Dacă eşti tare de stomac, dacă nu eşti pudică etc, e bună!

   Apreciază

Comentează

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s