Batranii si incapatanarile lor

Sunt tare simpatici, cu toata incapatanarea asta a lor, uneori total nepotrivita, alteori protectiva si utila. Spre exemplu, intr-o zi in care ma hotarasc  ca in spiritul Craciunului, sa o ajut pe bunica la curatenie, in camera ei. E o adevarata poveste, pentru ca tine la fiecare lucrusor ca la o parte din ea.

Niste cearsafuri vechi puse intr-un sertar la dulap sunt pretioase. Nu le putem da deoparte, nu le putem da la saraci. Sunt mostenire de familie, zestre sau ce mai sunt ele.

Niste fete de masa, de perne, niste covorase batrane, batraaane tesute la razboi acum 40 de ani sunt la fel de pretioase si de neclintit. Doar fac parte din viata ei.

Azi e prima data cand chiar am observat lucrurile astea marunte la care tine atat de mult. Poate am mai „crescut” si eu, si ii dau mai multa atentie, o apreciez mai mult.

Revenind, mai gasesc si ochelarii, perechi peste perechi, puse intr-o cutiuta pe masa. Ok, „mamaie, iti trebuie toate? Serios? dar ce faci cu toate?!?!”. Si incepe…cei cu lentile asa sunt pentru distanta, astia sunt pentru citit, astia ii port seara, astia pentru nu mai stiu ce. Buuun, ii punem la loc, ii aranjam.

Cand am ajuns la medicamente, care si ele, la randul lor, erau puse intr-un sertar aparte dar si imprastiate pe fiecare portiune plata si etajata din camera, a fost tragic. Tot ce era expirat acum o luna mai mergea tinut acolo cam…inca o luna. Bun, am lasat-o.

Eu m-am oferit sa fac „curatenie de Craciun”. Practic, doar am sters geamurile si mobila, pentru ca restul era intangibil. Camera bunicilor e ca o cutie cu amintiri si lucrusoare vechi ascunse de modernitate prin coltisoare. Si incapatanare. Si simpatie, am ras de zor.

Comentează

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s