Interesantul din „diferit”

beigndifferent

Sincer… m-am cam plictisit sa vad mereu lumea impartita intre aceiasi oameni. Cei simpli si cei complecsi. Cei modesti si cei moderni. Cei care isi afirma intelectul si cei care isi afirma fizicul. Si lista continua in multe alte extreme.

Chiar trebuie sa existe atat de rar omul ambitios, omul sarmant, omul cu caracter, omul cu opinie? Nu inteleg de ce trei sferturi din oameni alearga in aceeasi directie. Acum ceva timp, cand inca nu imi dadeam seama cat de important e sa iti placa sa fii diferit, credeam ca idealul unei vieti implinite e sa faci bani cumva si apoi toate vin de la sine. Sau credeam ca toti oamenii trebuie sa urmeze cursul scoala, relatii de liceu, facultate, relatii esuate, servici, casatorie, ca sa ajunga undeva, ca sa fie cineva. Ca sa prinda experienta de viata, sa ajunga sa aiba dreptul de a-si spune cuvantul.

Problema e ca societatea, daca nu o tratezi asa cum trebuie, are tendinta de a prosti oamenii. De a ii face simpli si fara farmec. Doar niste puncte mobile pe o foaie.

Si asa, daca iei 10 oameni, oricare ar fi ei, si le pui o intrebare gen ” De ce e viata ta frumoasa?”, 5 o sa te contrazica, 4 o sa raspunda ca viata lor e ok, ca au un job dragut, lucreaza prin banci, profesori, doctori pe ambulanta s.a.m.d  si doar unul dintre ei o sa iti raspunda ca viata lui e faina pentru ca el are grija de ea sa fie asa, si el munceste cel mai mult cu sine cat sa fie sus. E omul ala interesant, care nu rezoneaza cu multimea, care nu e dragut cu toti numai pentru ca vrea sa se inteleaga bineinteles, bine, cu toti.

Omul interesant are un gram de mister in tot ceea ce face. Poate e inaccesibil la prima impresie, arogant la a doua, selectiv la a treia, si tot asa pana cand il cunosti si stii ca e el, diferitul, sau ea, diferita.

Poate e ala care are habar de toate lucrurile de care tu nu ai si ti le explica doar pentru ca vrea sa ajute, vrea sa educe. Nu e cel care care se plange ca viata e chinuitoare, ca dragostea nu exista si ca statul e asa cum e.

Te-am descris? Pe tine, pe cineva cunoscut? Sper.

Mie nu imi plac oamenii care dau impresia ca sunt la fel ca toti.  Ma scot din sarite chiar. Cand dau peste chestii kitschoase fac pasi inapoi, chit ca sunt bluze in outlet, postari pe bloguri, personaje in carti sau persoane noi. Sincer, prefer mai mult sa vorbesc singura cand fac curat si sa scriu decat sa stau intr-un anturaj sec.

2 gânduri despre „Interesantul din „diferit”

Comentează

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s