Despre cat de mult ajuta scrisul

Daca toti oamenii ar putea sa se exprime liber, probabil lumea ar fi lipsita de frica si stresul pe care le ofera parerea celor din jur.

Aud des persoane

care spun ca ele nu pot sa scrie. Ca nu au imaginatie, ca nu au subiecte, ca pur si simplu niciodata nu au avut darul asternutului cuvintelor nici pe foaie, nici pe blog. Poate si pentru ca li s-au  impus tipare la orele de romana si nu puteau scrie mai nimic de la sine, nimic din opiniile lor. Dar stii ce e frumos? Cand in sfarsit, una din persoanele astea indrazneste sa se afirme. Cand gaseste un subiect care poate ii place atat de mult incat nu mai poate sa il ignore, are ceva de zis si decide sa nu taca. Stii ce e si mai frumos? Cand vede ca, desi se astepta la reactii negative, oamenii chiar sunt de acord cu el/ea.

Mie imi e foarte greu sa scriu uneori. Si imi plac concursurile de creatie, olimpiadele, imi place foarte mult si sa scriu pe blog si apreciez initiativele oamenilor de a se exprima prin scris. Nu ma apuc acum sa spun ca scrisul imbogateste imaginatia, dezvolta intelectul, etc. Mie imi pasa doar de faptul ca scrisul te face stapan pe ideile tale, te obliga prin placerea unei pasiuni sa gandesti. Sa gandesti cu adevarat, nu sa treci o idee la repezeala si sa deschizi gura, cum se mai intampla .

libera exprimare

Pentru unii oameni, blogul e cel mai important lucru. Intr-un an, in virtual, afla mai multe despre cum gandesc un numar de persoane decat ar face-o in probabil, o viata in spatiu real. Pentru ca e foarte greu sa te ocupi de oameni, sa ii cunosti, sa strangi persoane cu care sa gasesti lucruri in comun asa incat sa iti vorbeasca deschis. Pe cand aici, tot ce ai de spus, scrii. Rapid, usor.

Mai sunt si cei care privesc suspicios viata virtuala. La modu` ca nu e nimic real in ea. Ei bine, sunt destul de multe lucruri reale. Uite ca sunt idei care zac in oameni dar care ies la suprafata aici. Chiar daca fiecare pare ceva ce nu e,  chiar daca iti corectezi textul de 10 ori inainte sa il publici si chiar daca poate stergi fraza ca sa o formulezi altfel,  ideea ramane a ta.

Te descarca, iti da un scop de a face ceva bun. Cineva imi spunea ca in curand totul va fi online. Carti pe ebook-readere exclusiv, ziare, reviste online, pe aplicatii. In contextul asta, mai avem ceva de zis contra?

Scrisul e bun. Te face sa te simti util, atata timp cat scrii liber. Nu cliseic, nu pentru bani, nu pentru a multumi pe cineva. Scrisul e bun pentru tine, plus de asta, niciodata nu stii cum poti descoperi content/copywriterul din tine.

8 gânduri despre „Despre cat de mult ajuta scrisul

  1. Intr-adevar, scrisul te relaxeaza si scoate din fiecare cate ceva. Din unii frici, din altii tipare, din altii foarte multa creativitate, pasiune si adevar, din altii frustrare, etc. Daca reusim sa scapam de blocajele mintii, scrisul devine o arta pentru toti. Cred ca toti avem in noi idei, toti suntem creativi, insa doar o parte reusesc sa treaca de anumite bariere.

    Cel mai frumos este atunci cand gasesti oameni care sa te motiveze sa scrii, care cred in tine!

    Apreciază

    1. Da, cum spuneam, scrisul eliberează. Şi nu cred că era chiar aşa prostesc, te ajută să nu uiţi anumite lucruri despre tine. Cel puţin eu aşa păţesc. Le recitesc şi îmi zic ” Doamne, eu am scris asta?!”. 🙂

      Apreciază

Comentează

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s