Un oras in lumini

Asta seara eram in intarziere, sau in criza de timp cu iubitul meu , ne indreptam spre autogara ca sa prind autobuzul spre casa. Cum spuneam, era seara, se intunecase complet si mergeam pe podul care face trecerea in oras. Ciudat a fost ca, la un moment dat am remarcat, ca si cum exact atunci ar fi aparut acolo, cum se reflecta luminile in apa, si de-o parte si de alta a podului, pe lungul orasului. Si cum dintr-o data mi s-a parut totul schimbat si nu as mai fi vrut sa plec de acolo. As fi vrut doar sa stau asa, sa admir ceva ce m-a fascinat mereu si am redescoperit azi. Pur si simplu, amestecul de noapte si oras e perfect. Te indeamna sa visezi, sa crezi ca totul e posibil. Sa vrei sa traiesti acolo, in plinul vietii, al oportunitatilor.

Stiu ca, atunci cand eram mica si plecam cu mama din oras seara, nimic nu era mai frumos decat orasul vazut din departare, toate luminile transformate in licariri, straluciri, reflexii. Aia era slabiciunea mea, as fi vrut sa raman acolo, ca si cum ceva m-ar fi legat de locul ala si ma intrista cand stiam ca curand voi fi acasa, la tara, unde nu prea sclipeste nimic.

Decat iarna. Un oras e minunat iarna.

orasul iarna

Cred ca e singurul prilej prin care oamenii dau gandirii preocupate pauza si incep sa simta la unison un sentiment mai frumos. Ii invaluie atmosfera si incearca sa se bucure de ea. Isi duc copiii in parc, prin centrele oraselor, le insufla si lor aceleasi senzatii. Super si hipermarketurile au numai oferte si produse de Sarbatori si tot asa.

Pentru mine e cea mai frumoasa perioada a anului. Abia astept sa vad luminile de acum intr-un cadru de zapada, frig si instaltii, Mosi Craciuni, ghirlande si tot ce mai intra in capitolul de sarbatori.

Iarna viata e mai frumoasa ;))

Comentează

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s