O stare

Tocmai ce am descoperit( sau redescoperit) ca intotdeauna cand te decizi sa faci o schimbare, sa misti ceva intr-un final dupa mult tras de tine, sa faci ceva-ul ala care era asa incapatant si te tinea pe loc inainte, sa il faci sa fie bun pentru tine, intotdeauna ti se pun extrem de multe piedici/obstacole/probleme/incercari sau cum vrei sa le zici si tu.

De ce?

Logic, ca sa capeti forta de a continua. Sa te inatreasca din pasii mici, inca de la inceput cat sa vrei sa continui, si mai mult, si mai mult. Nici nu imi mai amintesc de cate ori am vrut sa imi schimb viata. Viata, stilul, persoanele din jur la un moment dat. Tot ce simteam eu ca nu imi face bine si de fiecare data cand incercam sa schimb, ma reintorceam in punctul de unde plecam. Ca si cum tot universul colabora sa ma faca pe mine sa renunt. Problema era alta, ptoblema esti intotdeauna tu. Chiar daca da, stiu, ai tendinta sa dai vina pe exterior, pe bani, pe timp, pe nevoi, pe stres, pe etc.

Ma gandeam asa… oare de cate ori trebuie sa incerci pentru a reusi? Nu odata, nu de doua ori, de atat de multe ori incat atunci cand vrei sa incerci ai cazut asa incat sa nu iti mai permiti macar sa te intorci pentru ca stii cat ai indurat. Motivatia vine din motivatie. Poate si din teama de esec, de alt esec.
Am mai invatat in ultimul timp si ca atunci cand te apuci sa faci ceva ce iti trebuie urrrgentt in general nu doar acel lucru e ceea ce iti trebuie, ci ai nevoie si de altele care sa te ajute.
Ok, hai s-o zic mai clar.
De curand m-am trezit intr-o stare groaznica, genul ala de stare care trece dimineata si cu care seara te trezesti ca te pune iar la pamant. Starea aia care iti striga asa de tare „schimba-teeee!!!” ca o auzi chiar si cu ecou.
E foarte greu sa schimbi ceva la tine, pentru ca nevoia aia de a schimba vine de fapt din o nemultumire per total in legatra cu tine. Nu e numai un lucru, e atitudinea ta in general. Ai o atitudine lenesa, imobila, atunci orice lucru vrei sa il schimbi nu poti din cauza asta. Simti ca dai fail profesional, o faci nu pentru ca nu esti bun, ci pentru ca nu stii sa scoti ce e mai bun din tine.
Si asa mai departe. Cert e ca e a doua oara cand scriu aici despre schimbari deci chiar si eu imi trag concluzia de aici;))
Mai pe scurt…am invatat ca o schimbare nu vine niciodata singura, vine cu tine cu totul, din tot ce ai tu. Si asta e cel mai frumos aspect, descoperi alta persoana in tine. In timp 🙂

Comentează

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s